T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / GEREDE - GEREDE SEYİT MİTHAT DAYIOĞLU İMAM HATİP ORTAOKULU

OKULUMUZ TARİHÇESİ

        Okulumuz 1987 yılında eğitim öğretime S. Mithat Dayıoğlu İlköğretim Okulu olarak açılmıştır.           

           Okulumuza ve mahallemize ismini veren hayırsever Mithat Dayıoğlu´dur. Aynı zamanda okulumuzun yapımı için arsayı veren kişidir. 

           1976 yılından sonra Gerede´ye çevre köylerden gelen vatandaşlar şehrin güneyine doğru uzayan yerleşim sahasından arsa alarak ev yapmaya başlamışlardır. Mahallemize ilk evi yapan kişi Baki Şener´dir. Bu gidiş E-5´in güneyine taşarak yerleşim alanları meydana getirmiştir. 1986 da bir mahalle konumunu alan bu yerleşim biriminde oturan ailelerin çocuklarını okutmaları için bir okula ihtiyaç duyulmuştur. 

           Belediye Başkanı Halil ALİOĞLU girişimlerde bulunmuş, Mithat Dayıoğlu adlı hayırseverden arsa alınmış ve 1986 yılında okulun temeli atılmıştır. Gerede Belediyesi; hafriyat, kum çakıl ve nakliyesinin teminini yüklenmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün müracaatı ile Valiliğimiz yapım programına almıştır. Gerede Belediyesinin ve Devletimizin katkıları ile 6 derslik 21.09.1987 yılında bitirilerek okul eğitim-öğretime açılmıştır. Okula arsayı bağışlayan Mithat Dayıoğlu´ nun babası Seyit Ahmet Mithat Dayıoğlu´ nun adı verilmiştir. Kayıtlara S.Mithat Dayıoğlu olarak geçirilmiştir. 

 

         Okulumuzda 15.03.2004 tarihine kadar ilk yapılan binada eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilmiştir. 15 Mart 2003 tarihinde yeni yapılan 960 öğrenci kapasiteli okula geçilmiştir. Yeni okul binasında 15.03.2003 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Yeni okul binasına yine aynı hayırsever kişinin adı verilmiştir. Yeni binanın teknolojik donanımının yanında, kapalı spor salonunun da yapılması protokolü adı geçen Mithat Dayıoğlu tarafından imzalanmıştır.Okulumuzda İmam-Hatip bölümü      2016-2017 Eğitim Öğretim döneminde faaliyete başlamıştır.Okulumuzda bu güne kadar görev yapan okul müdürleri;,  Doğan Menderes BATIBAY ve şu anda görev yapan İsmail DOĞANGÜN´dür.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2022 - Güncelleme: 22.03.2022 13:16 - Görüntülenme: 210
  Beğen | 1  kişi beğendi